ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРЛАРИ ТОМОНИДАН БАНДЛИГИ ТАЪМИНЛАНМАГАН, МЕҲНАТГА ЛАЁҚАТЛИ БЎЛГАН ДОИМИЙ ДАРОМАД МАНБАИГА ЭГА БЎЛМАГАН ШАХСЛАРН ШУНИНГДЕК ИШСИЗЛИКНИ АНИҚЛАШ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВА БУ БОРАДА ИЖТИМОИЙ ПРОФИЛАКТИКА МЕХАНИЗМЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Абдурашидов Иброҳим Арофатали ўғли; Ниъматов Шерзод Ниматжонович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мазкур мақола Ўзбекистонда профилактика инспекторлари томонидан меҳнатга лаёқатли, бандлиги таъминланмаган ва доимий даромад манбаига эга бўлмаган шахсларни аниқлаш ҳамда уларга ижтимоий профилактика чораларини қўллаш фаолиятини такомиллаштиришга бағишланган. Конституциянинг “муносиб меҳнат” ҳуқуқи, Президент қарорлари, “Ҳуқуқбузарликлар профилактикаси тўғрисида”ги Қонун ва “Обод ва хавфсиз маҳалла” тамойили таҳлил қилинади. Ишсизликнинг криминологик роли ва якка тартибдаги профилактика механизмлари кўриб чиқилади.