SARDOB KONINING GEOLOGIK VA STRATIGRAFIK TAVSIFI - Bo‘riyev Sardor Sayfullaevich; Yusupov Nurillo Eshdavlat o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada o‘rganilayotgan hududning geologik tuzilishi, neft va gaz konlarining shakllanish sharoitlari hamda ularning sanoat ahamiyati yoritiladi. Rayon tarkibidagi karbonat jinslari, paleogen–neogen cho‘kindilari va antropogen qatlamlarning litologik xususiyatlari batafsil tahlil qilinadi. Quduqlardan olingan kern namunalariga tayangan holda kollektor qatlamlarning g‘ovaklik va o‘tkazuvchanlik xususiyatlari aniqlangan. Shuningdek, gaz va oltingugurt miqdorining o‘zgarishi, ularning transportirovka hamda qayta ishlash jarayonlariga ta’siri o‘rganilgan. Kon hududining grunt sharoitlari va mavjud infratuzilma, xususan yo‘l tarmoqlarining rivojlanish darajasi konlarni samarali o‘zlashtirish imkoniyatlari bilan bog‘liq holda baholangan.