YOSHLAR YETAKCHISINING JAMIYATDAGI O‘RNI - Qosimov Muhammadnosir Yo’ldoshboy o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Yoshlar yetakchisi har qanday jamiyat taraqqiyotining asosiy omillaridan biri hisoblanadi. Chunki yoshlar harakati, ularning tashabbus va faolligi, g‘oyaviy dunyoqarashining shakllanishi, innovatsion yondashuvi hamda zamonaviy muammolarga javob topishga bo‘lgan harakati bugungi kun jamiyatining mustahkam bo‘lishiga, taraqqiyot sari olg‘a intilishiga turtki beradi. Jamiyat taraqqiyotida yoshlar yetakchisining alohida o‘rni, birinchi navbatda, yosh avlodning manfaatlarini ifoda etishi, ular o‘rtasida birligu birdamlikni mustahkamlashi, ijtimoiy, siyosiy va ma’naviy hayotga faol kirib kelishini ta’minlashda namoyon bo‘ladi.