XIX-ASR IJTIMOIY ISH TA’LIM TIZIMINING INDUSTRIALIZATSIYASI: XALQARO TAJRIBA VA O‘ZBEKISTON UCHUN SABOQLAR - Omonjonova Sayyora; Habibjonova Nodira (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada XIX-asrda ijtimoiy ish ta’limi tizimining industrializatsiya jarayonidagi shakllanishi va uning zamonaviy ijtimoiy ish rivojiga ta’siri tahlil qilinadi. Xalqaro tajriba asosida dastlabki ijtimoiy ish maktablarining paydo bo‘lishi, kasbning professionalizatsiyasi va industrial davrning ijtimoiy siyosatdagi o‘rniga baho beriladi. Shuningdek, tarixiy tajribadan kelib chiqadigan O‘zbekiston uchun saboqlar, jumladan ta’lim standartlarini modernizatsiya qilish, amaliyotga yo‘naltirilgan o‘qitish va xalqaro tajribalarni milliy sharoitga moslashtirish zarurati asoslab beriladi. Maqola ijtimoiy ish ta’limini takomillashtirish uchun ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.