IJTIMOIY ISHCHILAR MAKBATLARINING PAYDO BO‘LISHI: IJTIMOIY EHTIYOJLAR VA PROFESSIONALIZATSIYA JARAYONI. - Nurmuhammadova Nigina; Habibjonova Nodira (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijtimoiy ishchilar maktablarining paydo bo‘lishi, ularning ijtimoiy ehtiyojlar bilan bog‘liqligi va kasbiy professionalizatsiya jarayoni tahlil qilinadi. XIX asr oxirida ijtimoiy xizmatlarga bo‘lgan talab ortishi, urbanizatsiya va kambag‘allikning kuchayishi professional ijtimoiy ish maktablarini yaratishga sabab bo‘lgan. Maqola xalqaro tajribalar orqali bu jarayonlarni yoritadi va O‘zbekiston uchun amaliy saboqlarni muhokama qiladi.