ABDULLA QAHHOR KOMEDIYALARINING SOTSIOLINGVISTIK TAHLILI - Ung‘alova Mashxura Akmal qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.Abdulla Qahhor komediyalarining sotsiolingvistik tahliliga bag‘ishlangan ushbu maqolamizda Abdulla Qahhor komediyalarida til va nutqda barqaror qo‘llanuvchi birliklar,variativlik hodisalari,komediyalaridagi so‘z,so‘z birikmasi va gaplardagi “ma’no ichida- ichki ma’no”, arxaizm-leksema,uzual ma’no va okkazional ma’no haqida fikr boradi.Hammamizga ayonki ,maqolamizda yoritilmoqchi bo‘lgan, yuqoridagi tahlil vositalarining nutqqa olib kirilishi shu bilan birga asarning til uslubida keng qo‘llanilishi har bir shaxs nutqining jozibadorligi, asarning yanada jonli bo‘lishini ta’minlaydi. Shundan kelib chiqib, Abdulla Qahhor komediyalarining tilshunoslik,adabiyotshunoslik va sotsiolingvistika nuqtayi nazaridan tahliliga e’tibor qaratildi.