O‘ZBEKISTONNING SAVDO, TA’LIM VA SUV RESURSLARINI BOSHQARISH ORQALI MARKAZIY OSIYODA MINTAQAVIY INTEGRATSIYADAGI ROLI - Choriyev Nuriddin Xushboqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada O‘zbekistonning Markaziy Osiyo mintaqasida savdo, ta’lim va suv resurslarini boshqarish orqali iqtisodiy integratsiya va barqaror taraqqiyotdagi roli tahlil qilinadi. Mintaqaviy savdo aloqalari, xalqaro ta’lim hamkorligi va transchegaraviy suv resurslarining boshqarilishi orqali mintaqada o‘zaro manfaatli hamkorlik va barqarorlikni ta’minlash jarayonlari ko‘rib chiqiladi.