JINOIY JAZOLARNI IJRO ETISHDA ELEKTRON MONITORING TIZIMI: O‘ZBEKISTON VA BUYUK BRITANIYA TAJRIBASINI TAQQOSLASH - Bekmurodov Umidjon Otabekovich; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Elektron bilakuzuk tizimi — ozodlikni cheklash tarzidagi jazoni masofadan turib nazorat qilish vositasi sifatida, shuningdek, nazorat ostidagi shaxslarni jamiyatga qayta moslashtirish va qayta jinoyatchilik darajasini kamaytirish mexanizmi sifatida katta ahamiyatga ega. Mazkur tadqiqotda O‘zbekiston va Buyuk Britaniya tajribalari asosida elektron monitoring tizimi, uning samaradorligini oshirish yo‘llari, texnik va huquqiy standartlar hamda ochiq raqamli axborot platformalari orqali ma’lumotlarni boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Xorijiy va mahalliy qonunchilik, shuningdek, so‘nggi besh yil ichidagi Buyuk Britaniya elektron braslet tizimi statistikasi asosida tizimning samaradorligi va ijtimoiy ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari elektron monitoringni rivojlantirish, standartlashtirish va jamoatchilik nazoratini kuchaytirish bo‘yicha ilmiy va amaliy tavsiyalarni shakllantirishga yordam beradi.