O‘ZBEKISTON VA ROSSIYA FEDERATSIYASIDAGI MANZIL- KOLONIYA TIZIMINING QIYOSIY-HUQUQIY TAHLILI - Ravshanov Abbos Odil O’g’li; Irnazarov Shuxrat Najmetdinovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada O‘zbekiston va Rossiya Federatsiyasida jazo ijrosi tizimining nisbatan yengil shakli — manzil-koloniya institutining huquqiy asoslari, tashkiliy tuzilmasi hamda qo‘llanish amaliyoti qiyosiy-huquqiy nuqtai nazardan tahlil qilindi. Ikkala davlatning jazo ijro siyosati, mahkumlarning maqomi, nazorat darajasi, intizomiy choralar va mehnat faoliyatiga qo‘yilgan talablar o‘rganilib, o‘xshash va farq qiluvchi jihatlar aniqlandi. Tadqiqot natijasida inson huquqlarini kafolatlash, resotsializatsiya samaradorligini oshirish va zamonaviy jazo tizimiga moslashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.