KONLARNI TAJRIBA SANOATIDA ISHLATISH BOSQICHIDA QUDUQLARNING ISH REJIMINI TAHLIL QILISH VA OPTIMALLASHTIRISH - Ergashev Javohir Yoʻldoshali oʻgʻli; Gʻoyibnazarov Maqsud Orqaboy oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada konlarni tajriba sanoatida ishlatish jarayonida quduqlarning ish rejimini tahlil qilish va optimallashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — quduqlarning ishlash parametrlarini kuzatish, samaradorligini baholash va resurslardan maksimal darajada foydalanishni ta’minlashdir. Ishlab chiqilgan metodlar va tavsiyalar kon ishlarining iqtisodiy va texnik samaradorligini oshirishga qaratilgan.