V2P TEXNOLOGIYALARINING TRANSPORT TIZIMIDA QO‘LLANILISHINI MODELLASHTIRISH USULLARI TAHLILI - Xakimov Mavlonbek Solijon o‘g‘li; Yusupov Sarvarbek Sodiqovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada transport vositasidan piyodaga yo‘naltirilgan V2P (vehicle-to-pedestrian) aloqa tizimlarining zamonaviy kooperativ intellektual transport tizimlari (C-ITS) doirasida qo‘llanilishi, ularning texnologik imkoniyatlari hamda modellashtirish usullari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yo‘l harakati xavfsizligini oshirishga qaratilgan raqamli texnologiyalarni samarali joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqishga xizmat qiladi.