BOSHLANGʻICH SINFLARDA "TABIATSHUNOSLIK" DARSLARINI TASHKIL ETISHDA SAMARALI METODLAR - Elmuratova Dilrabo Muhammatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga tabiatshunoslik fanidan samarali ta’lim berishning metodik jihatlari atroflicha tahlil qilinadi. Tabiatshunoslik fanining o‘quvchilar dunyoqarashini shakllantirishdagi ahamiyati, darslarni qiziqarli va esda qolarli tashkil etish usullari yoritilgan. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, metodistlar va pedagogika oliy o‘quv yurtlari talabalari uchun qimmatli metodik tavsiyalar hamda ilg‘or tajribalarni o‘z ichiga oladi. Shuningdek, maqolada boshlang’ich sinfda tabiatshunoslikni o’qitishda innovatsion texnologiyalar va ilg’or metodlarni qo’llash bo’yicha tavsiyalar beradi.