XALQARO XUSUSIY HUQUQ SOHASIDA SUN’IY INTELEKTNI QOʻLLASH ISTIQBOLLARI - Nomozov Xusan Axmat o‘g‘li; Oʻlmasov Zayniddin (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sunʼiy intelllektning hozirgi globallashgan dunyoda huquq sohasida ishlatilishi va uning natijasi, uning hozirgi kundagi taʼsiri va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi. Sunʼiy intelllekt texnologiyalarining yuridik tadqiqotlar, hujjatlar tahlili, shartnomalarni boshqarish, sud jarayonlarining prognozlash imkoniyatlari va muqobil nizolarni hal qilishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu texnologiyalarning huquqiy xizmatlarni avtomatlashtirish va odil sudlovga kirishni kengaytirishdagi roli ham yoritiladi. Maqolada Sunʼiy intelllektning huquqiy jarayondagi afzalliklari bilan birga, axloqiy muammolar, xavfsizlik tahdidlari va kasbiy o‘zgarishlar kabi asosiy muammolarga ham e’tibor qaratilgan. Yuridik sohada sun’iy intellektdan samarali foydalanishning huquqiy va axloqiy jihatlarini tartibga solish muhimligi ta’kidlanadi.