OTLARNING TUZILISHIGA KO’RA TURLARI - Suyunova Sevinch Baxtiyor qizi; Sadinov Fazliddin Pardayevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada otlarning tuzilishiga ko‘ra turlari, ularning anatomik va tashqi morfologik belgilari asosida farqlanishi yoritiladi. Zamonaviy zoologiya va hayvonshunoslik ilmida qo‘llaniladigan tasniflar asosida otlarning skelet tuzilishi, mushak tizimi hamda tananing tashqi tuzilma unsurlariga qarab ajratilishiga ilmiy yondashuv beriladi. Maqola chorvachilik, veterinariya va biologiya yo‘nalishidagi mutaxassislar uchun amaliy va nazariy ahamiyatga ega.