YOSH ER-XOTINLARDA KELAJAKDAN XAVOTIRLANISH MUAMMOLARI VA ULARNING KO`RINISHLARI - Imomqulova Fotima Ulug`bekovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston va xorij olimlari tomonidan kelajakdan xavotirlanish holatlari o’rganilgan. Maqola, insonlarning kelajakdagi muammolar va noaniqliklar haqidagi xavotirlarini, shuningdek, bu holatlarning psixologik, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlarini tahlil qiladi. O’zbekiston kontekstida, mamlakatning rivojlanish dinamikasi, ijtimoiy o’zgarishlar va global muammolar bilan bog’liq xavotirlar ko’rib chiqiladi. Xorijiy tadqiqotlarda esa, kelajakdan xavotirlanishning turli sabablari va ularning inson psixologiyasiga ta’siri yoritiladi. Maqola, shuningdek, kelajakdan xavotirlanish holatlarining oldini olish va ularni boshqarish bo’yicha takliflar va strategiyalarni ham o’z ichiga oladi. Ushbu tadqiqot natijalari, nafaqat akademik doiralarda, balki amaliyotda ham kelajakni rejalashtirish va muammolarni hal etishda foydali bo’lishi kutilmoqda.