OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA SPORT O‘YINLARINI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Maxkamov Ixtiyor Azizjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Oliy ta’lim muassasalarida sport o‘yinlarini rivojlantirish zamonaviy jamiyat taraqqiyotining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Bu sohada olib borilayotgan islohotlar va amalga oshirilayotgan ishlar yildan-yilga yangi bosqichlarga ko‘tarilib, talaba-yoshlarning jismoniy tarbiyasi va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan e’tibor ortib bormoqda. Hozirgi kunda oliy ta’lim muassasalari faqat malakali mutaxassislar tayyorlash bilan cheklanib qolmay, balki jismoniy rivojlangan, sog‘lom va ijtimoiy jihatdan faol shaxslarni shakllantirishda ham asosiy o‘rin tutmoqda. Bu jarayonda sport o‘yinlarini rivojlantirish alohida ahamiyat kasb etadi.