10-12 YOSHLI YENGIL ATLETIKALI O’QUVCHILARNI CHIDAMLILIGINI RIVOJLANTIRISH - Sitora Elova Axmatqulovna; Abdiyeva Rushana Najim qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada 10-12 yoshli yengil atletikali o’quvchilarni chidamliligini rivojlantirish uchun mashq turi, intensivlik, davomiylik va tiklanish talablariga e’tibor berish zarurligi, yoshga mos mashqlar faoliyat samaradorligini oshirib, jismoniy rivojlanishni to‘g‘ri ta’minlashi haqida so’z yuritiladi. Yosh guruhlariga ajratishda mashqlar mazmuni, takrorlanishlar soni, intensivlik va dam olish vaqtlari moslashtiriladi. Har bir guruhda sog‘lom o‘sish va rivojlanishga xizmat qiladigan mashqlar tanlanib, bola imkoniyatlari va xohishlariga qarab individuallashtiriladi.