QORIN TIFINING ZAMONAVIY LABORATOR DIAGNOSTIKASI - Eshniyozova Nafisat Tulqin qizi; Karimova Linara Alixanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Qorin tifi davriy kechadigan yuqumli kasallikdir. U ichakning yallig‘lanishi mahalliy limfa sistemasi, tomirlar ichki qoplamasining zararlanishi, shuningdek jigar, qorin bo‘shlig‘i organlarining yallig‘lanishi bilan birga davom etib boradi. Ba’zi hollarda o‘pka tizimi ham zararlanishi mumkin [1,2].