O‘SMIRLARNING TORTINCHOQLIGINI BARTARAF ETISHDA QO‘LLANILADIGAN PSIXOLOGIK KORREKSION USULLARNING AHAMIYATI - Zulunova Mavludaxon Umidjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: O‘smirlik davri shaxs rivojlanishida muhim bosqich bo‘lib, bu davrda tortinchoqlik, o‘ziga ishonchsizlik va ijtimoiy qo‘rquv kabi psixologik muammolar tez-tez uchraydi. Ushbu maqolada o‘smirlarning tortinchoqligini bartaraf etishda qo‘llaniladigan psixologik korreksion usullar tahlil qilinadi. Kommunikativ treninglar, rolli o‘yinlar, psixodrama va guruhiy mashg‘ulotlarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. O‘ziga ishonchni shakllantirish, ijtimoiy faollikni oshirish va shaxslararo munosabatlarni rivojlantirishga qaratilgan metodlar yoritiladi.