НАЗОРАТЛАНМАГАН АРТЕРИАЛ ГИПЕРТОНИЯЛИ БЕМОРЛАРДА УЧ КОМПОНЕНТЛИ АНТИГИПЕРТЕНЗИВ ДАВОЛАШ РЕЖАСИГА МОЙИЛЛИКНИ ЎРГАНИШ - Шукурова Дилафруз Юсуфовна (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Резюме: Назоратланмаган артериал гипертония замонавий тиббиётда долзарб муаммолардан бири ҳисобланади. Қон босимини мақсадли даражага етказиш учун кўп ҳолларда уч компонентли антигипертензив даволаш режаси тавсия этилади. Бироқ беморларнинг даволашга мойиллиги паст бўлиши терапия самарадорлигини сезиларли даражада камайтиради. Ушбу тадқиқотнинг мақсади назоратланмаган артериал гипертонияли беморларда уч компонентли антигипертензив даволаш режасига мойиллик даражасини ўрганиш ва унга таъсир этувчи омилларни аниқлашдан иборат. Тадқиқот натижалари беморларнинг даволашга риоя қилишини яхшилаш ва асоратлар хавфини камайтиришга қаратилган индивидуал ёндашувларни ишлаб чиқишга хизмат қилади.