O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLAR - Ruzmatova Maftunaxon Shuhratjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlik davrida yuz beradigan asosiy psixologik o‘zgarishlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘smirlik davrining emotsional, kognitiv va ijtimoiy xususiyatlari, shuningdek, shaxsning o‘zini anglash jarayoni, mustaqillikka intilishi va tengdoshlar bilan munosabatlarining ahamiyati yoritib berilgan. Maqolada o‘smirlik davrida uchraydigan psixologik muammolar, ularning kelib chiqish sabablari hamda ota-ona va pedagoglarning tarbiyaviy roli ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari o‘smirlarning sog‘lom psixologik rivojlanishini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.