PRIMQUL QODIROVNING "AVLODLAR DOVONI" ASARIDA QO’LLANGAN ANTROPONIMLARNING ASARDA TUTGAN O’RNI - Sottorova Nilufar Tura qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Primqul Qodirovning "Avlodlar dovoni" romanida antroponimlarning ( shaxs ismlari) badiiy -estetik vazifalarini tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada antroponimlarning tarixiy shaxsiyatni aks ettirish, qahramon xarakterini ochish, ijtimoiy-siyosiy muhitni tasvirlash, syujet rivojida tutgan o’rni va badiiy obraz yaratishdagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Asarda ismlarning qo’llanilishi orqali tarixiy davrning o’ziga xos xususiyatlari, qahramonlarning ichki dunyosi , o’zaro munosabatlari yoritiladi. Maqola "Avlodlar dovoni" romanining o’zbek adabiyotida tutgan o’rnini yanada chuqurroq anglashga yordam beradi.