SUV OBYEKTLARI NOMLARINING (GIRDONIMLAR) KELIB CHIQISHI - Baratova Maxfirat Kamoljon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada suv obyektlari nomlarining kelib chiqishi, ularning madaniy, tarixiy va tilshunoslik asoslari o‘rganiladi. Girdonimlar — geografik nomlar sifatida nafaqat joyning o‘ziga xosligini, balki hududdagi ijtimoiy va madaniy jarayonlarni aks ettiradi. Suv obyektlari nomlari turlarining shakllanishi va tarixi haqida fikrlar keltiriladi.