IQTISODIYOTDA AXBOROT KOMMUNIKATSION TEXNOLOGIYALAR VA TIZIMLAR FANINI O’QITISH JARAYONIDA ERP VA CRP TIZIMLARINING KORXONA SAMARADORLIGIGA TA’SIRI - Yuldashev Shodiyor Shuxrat o’g’li; Boboxonova Zahro Omonboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ERP(Enterprise Resourse Planning) va CRP(Customer Relationship Management) tizimlarining zamonaviy korxonalar faoliyatidagi o’rni hamda ularning boshqaruv samaradorligiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qiladi. Tadqiqot davomida ERP tizimlari orqali korxona resurslarini rejalashtirish va nazorat qilish imkoniyatlari,CRM tizimlari yordamida esa mijozlar bilan munisabatlarni samarali boshqarish mehanizmlari yoritilgan.Shuningdek,ushbu tizimlarning integratsiyalashuvi natijasida operatsion , moliyaviy va strategik samaradorlikning oshishi asoslab berilgan. Maqolada ERP va CRM tizimlarini joriy etish jarayonida titavsiyalar keltirilgan.