YOSHLAR INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHDA KREATIVLIK DINAMIKASI VA MOTIVATSION JIHATLARI - Isomiddinov Azizbek Abdumajidovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Jamiyat salohiyati tizimida yoshlar intellektual salohiyati muhim o‘rin tutadi. Bu esa taraqqiyot istiqboli nuqtai nazaridan yoshlar intellektual salohiyati kelajak tarixining mohiyatini belgilab beruvchi asosiy kuch sifatidagi ahamiyati ochib berilgan. Uning mavjudligi, taraqqiyotining asosida ma’lum ijtimoiy va madaniy omillar tahlil qilingan. Jamiyatda inson salohiyatining yuksaklik darajasi uning xususiyatlari va mazkur muammo bilan aloqador bir qator ijtimoiy hodisalarning amalga oshib borishi kabi omillar har qanday davlat, millat taraqqiyoti va mamlakat hayotining ijtimoiy yuksalishiga ta’sir etishi o‘rganilgan.