O‘QUVCHILARNING ONA TILI SAVODXONLIGI DARSLARIDA NUTQIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Qaxxarova Sarvinoz Maxmudjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ona tili savodxonligi darslarida nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirishning metodik asoslari yoritiladi. Unda nutqiy kompetensiya tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari hamda savodxonlik darslari jarayonida shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar va amaliy mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. Maqolada taklif etilgan metodik yondashuvlar ona tili darslarining samaradorligini oshirishga, o‘quvchilarning mustaqil va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.