МАИШИЙ ШОВҚИН БИЛАН БОҒЛИҚ МАЪМУРИЙ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИ ПРОФИЛАКТИКА ҚИЛИШНИНГ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ - Одиров Қувондиқ Олимқул ўғли; Ниматов Шерзод Ниматжонович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Мазкур ишда маиший шовқин билан боғлиқ ҳуқуқбузарликларнинг жамият осойишталиги ва фуқаролар саломатлигига салбий таъсири таҳлил қилинган. Амалдаги қонунчилик нормалари, хусусан Маъмурий жавобгарлик тўғрисидаги кодекснинг 192-моддаси доирасида маиший шовқиннинг олдини олиш масалалари ёритилган. Шунингдек, якка тартибдаги профилактиканинг аҳамияти, ички ишлар органларининг роли ҳамда қонунчиликни такомиллаштириш бўйича таклифлар баён этилган.