YOSHLARDA MILLIY G‘OYA ASOSLARINI RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIYANING O‘RNI - Odilov O‘lmas; Toshmatov Bobaxon Egamshukurovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarda milliy g‘oya asoslarini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida psixologiyaning tutgan muhim o‘rni yoritiladi. Milliy ong, qadriyatlar va ijtimoiy mas’uliyatning qaror topishida psixologik omillar, shaxs rivoji, motivatsiya va ijtimoiy muhitning ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada yoshlarning ma’naviy kamolotini ta’minlashda psixologik yondashuvlar milliy g‘oya bilan uyg‘un holda qaraladi hamda zamonaviy ta’lim va tarbiya jarayonida psixologiyaning ahamiyati ochib beriladi.