RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AGROTADBIRKORLIK SUBYEKTLARI EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISHDAGI ROLI - No’monov Otabek O’rmonjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning agrotadbirkorlik subyektlarining eksport salohiyatini oshirishdagi roli ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli texnologiyalar — elektron savdo platformalari, onlayn marketing, qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini raqamli monitoring, logistika va ta’minot zanjirini optimallashtirish vositalari — eksport jarayonidagi samaradorlik va raqobatbardoshlikka ta’siri ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, raqamli texnologiyalarni joriy qilgan agrotadbirkorlik subyektlari mahsulot sifatini yaxshilash, yetkazib berish tizimini tezlashtirish, xalqaro bozorlarga tez va samarali chiqish imkoniyatini oshirish orqali eksport salohiyatini sezilarli darajada mustahkamlaydi.