CHET TILLARIDA TA’LIM OLAYOTGAN TALABALARDA UCHRAYDIGAN MUAMMOLAR - Abdug’apporova Laylo Valijonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chet tillarida ta’lim olayotgan talabalarda uchraydigan muammolar kompleks tarzda tahlil qilinadi. Xususan, chet tilida o‘qish jarayonida yuzaga keladigan til to‘siqlari, psixologik bosim, akademik qiyinchiliklar, ijtimoiy moslashuv muammolari hamda motivatsiyaning pasayish sabablari yoritib berilgan. Tadqiqot davomida talabalar faoliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi omillar aniqlanib, ularni bartaraf etishning samarali pedagogik va psixologik yo‘llari taklif etilgan. Maqola materiallari oliy ta’lim muassasalari professor-o‘qituvchilari, psixologlar, metodistlar hamda chet tillarida ta’lim olayotgan talabalar uchun amaliy ahamiyatga ega.