SUN’IY INTELLEKT VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Abdullayeva Nasiba Amrilloyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) va raqamli texnologiyalarning zamonaviy iqtisodiyotdagi o‘rni hamda ularning iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamlashtirish jarayonlari mehnat unumdorligini oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va yangi iqtisodiy imkoniyatlarni yaratishda muhim omil sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqotda SI texnologiyalarining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi asosida yoritiladi.