O‘ZBEKISTON HUDUDIDAGI QADIMGI SIVILIZATSIYALAR VA ULARNING MEROSI - Otajon Eshmuratov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqola O‘zbekiston hududida yashab o‘tgan qadimgi sivilizatsiyalar va ularning madaniy, iqtisodiy va ilmiy merosiga bag‘ishlangan. Unda qadimgi shaharlar, arkeologik topilmalar, hunarmandchilik va savdo-sotiq faoliyati orqali shakllangan sivilizatsiyalar tarixi yoritilgan. Maqola zamonaviy manbalar va arkeologik tadqiqotlar asosida tayyorlangan bo‘lib, O‘zbekiston hududining tarixiy ahamiyati va merosi o‘rganilgan.