O‘ZBEKISTONDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING ZAMONAVIY KONSEPSIYASI VA UNING HUQUQIY-INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Sulaymonov Laziz Sanoqul o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada globallashuv sharoitida jamiyatni modernizatsiya qilish jarayonlari bilan uzviy bog‘liq bo‘lgan korrupsiyaga qarshi kurash masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etilgan. Korrupsiyaning jamiyat taraqqiyoti, davlat boshqaruvi samaradorligi hamda ijtimoiy adolat tamoyillariga salbiy ta’siri ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashish borasida shakllantirilgan huquqiy asoslar, institutsional mexanizmlar va amalga oshirilayotgan islohotlar mazmuni yoritilgan.