BOLALARDA OG‘IZ GIGIYENASI BO‘YICHA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Mo’minova O’.Sh. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Bu maqola bolalarda og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasini yaxshilash va tish kasalliklarini oldini olish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlarni kompleks tarzda o‘rganadi. Maqolaning maqsadi – bolalar stomatologiyasida og‘iz gigiyenasi bo‘yicha samarali metodlar, profilaktika strategiyalari va ularning klinik samaradorligini baholashdir. Tadqiqotda badiiy va statistik adabiyotlar tahlili, epidemiologik ma’lumotlar va klinik kuzatuvlar qo‘llanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, og‘iz gigiyenasini o‘rgatish, individual gigiyena vositalarini to‘g‘ri tanlash, shuningdek, ota-onalar va tarbiyachilar bilan ishlash bolalarda kariyes xavfini sezilarli darajada kamaytiradi. Xulosa sifatida ta’kidlanadiki, profilaktik dasturlar, ta’limiy yondashuvlar va rag‘batlantirish tizimlarini joriy etish bolalarda og‘iz gigiyenasini samarali oshiradi hamda stomatologik kasalliklar tarqalishini kamaytiradi.