INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Xayrullayeva Dilnoza Latif qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya; Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida o‘qituvchining pedagogik kompetensiyasini shakllantirish muammolari magistratura darajasidagi ilmiy yondashuv asosida tahlil etilgan. Tadqiqotda pedagogik kompetensiya tushunchasining nazariy asoslari, uning tarkibiy tuzilmasi hamda zamonaviy ta’lim talablariga mos rivojlantirish mexanizmlari ochib berilgan. Shuningdek, inklyuziv ta’lim jarayonida o‘qituvchining kasbiy tayyorgarligini takomillashtirishga qaratilgan metodik va innovatsion yondashuvlar asoslab berilgan.