INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA GAMIFIKATSIYA METODOLOGIYASINING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Jo‘rayev Farxodbek Murodjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida informatika fanini o‘qitishda gamifikatsiya metodologiyasidan foydalanishning pedagogik va psixologik asoslari ilmiy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Gamifikatsiyaning nazariy modellari, xususan MDA modeli, ta’lim motivatsiyasini shakllantirish, kognitiv faollikni oshirish hamda algoritmik tafakkurni rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari gamifikatsiya metodik jihatdan asoslangan holda qo‘llanilganda ta’lim samaradorligi sezilarli darajada oshishini ko‘rsatadi.