INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA METAFORALARNING QIYOSIY TAHLILI - Azamatova Feruza Rustamjon qizi; Iskandarova Dilfuza Xudaykul qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida metaforalarning til va tafakkur bilan bog‘liq jihatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Metaforalarning milliy madaniyat, mentalitet va dunyoqarashni aks ettirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot davomida metaforalarning semantik, kognitiv va pragmatik xususiyatlari ochib berilib, ularning har ikkala tildagi o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi. Maqola metaforalarni o‘rganish tilshunoslikda madaniyatlararo muloqotni rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.