MAKTAB JAMOASIDA OʻQUVCHILARNI YETUK INSON BOʻLIB SHAKLLANISHIDA MUOMALA MADANIYATINING AHAMIYATI - Amankulova Umida (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maktab jamoasi har bir o‘quvchining shaxsiy rivojlanishi, ijtimoiy va axloqiy kamoloti uchun muhim muhit hisoblanadi. Ushbu muhitda o‘quvchilar nafaqat bilim olishadi, balki ularning ijtimoiy ko‘nikmalari, muloqot madaniyati ham shakllanadi. Muomala madaniyati o‘quvchilarning shaxs sifatida yetukligi, jamiyatda muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi, boshqalar bilan munosabatlarini sog‘lom asosda qurishida beqiyos rol o‘ynaydi. Maktab jamoasi doirasida muloqot madaniyatining rivojlanishi orqali o‘quvchilar o‘zaro hurmat, adolat, sabr-toqat va mas’uliyat kabi insoniy fazilatlarni egallaydilar. Shu bois muomala madaniyatining ta’lim jarayonidagi ahamiyatini chuqur anglash va unga alohida e’tibor qaratish zarur.