ЎЗБЕКИСТОНДА ХМИ ИШТИРОКИДА АМАЛГА ОШИРИЛГАН ЭНЕРГИЯ САМАРАДОРЛИК ЛОЙИҲАЛАРИ - Гулхаё Наркулова (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ўзбекистонда барқарор ривожланиш ва “яшил иқтисодиёт”га ўтиш жараёнида энергия самарадорлигини ошириш устувор йўналиш ҳисобланади. Бу жараёнда Халқаро молия институтлари (ХМИ) – Жаҳон банки, Осиё тараққиёт банки (ОТБ), Европа тикланиш ва тараққиёт банки (ЕТТБ), Ислом тараққиёт банки (ИТБ) ва бошқаларнинг иштирокини алоҳида қайд этиш мумкин. Улар томонидан амалга оширилган лойиҳалар мамлакат энергетикасидаги ислоҳотларга ҳам иқтисодий, ҳам ижтимоий жиҳатдан катта ҳисса қўшди.