TERI: EPIDERMIS, DERMA GIPODERMA VA TERI HOSILALARI - Karimova Nargiza Erkinovna; Eshkobilova Surayyo Turayevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson tanasidagi eng katta organ bo‘lgan terining tuzilishi va funksiyalari tahlil qilinadi. Epidermis, derma va gipodermadan iborat qatlamlarning morfologik va fiziologik xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, teri hosilalari — soch, tirnoq, yog‘ va ter bezlarining ahamiyati, ularning himoya, sezgi va fiziologik vazifalari haqida ma’lumot beriladi. Teri organizmni tashqi muhit ta’siridan himoya qiluvchi asosiy to‘siq bo‘lib, ichki muhit barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.