INGLIZ TILIDAGI SO‘Z YASALISHI JARAYONLARI: AFFIKSATSIYA VA KOMPOZITSIYA - Siddiqova Nozila Qaxramon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilida yangi so’zlar yaratishning asosli usullaridan birlashtirilgan affiksatsiya (qo’shimchalar orqali so’zlash) va kompozitsiya (ikki yoki undan ortik so’zlarni qo’shish) yarayonlari ilmiy ishlab chiqish. Zamonaviy tilshunoslikda bu ikki yarayon leksik boylikni kengaytirishning eng faol mexanizmlari sifatda qaraladi. Maqolada prefiks va suffikslar yordamida soz yasashning turlari, tajriba semantik vazifalari, yordam, qoʻshma soʻz yasalishining asosiy koʻrinishlari va uslubiy qoʻllanmalari misollar bilan yordam beradi.