STRESS VA DEPRESSIYA HOLATLARIDA PSIXOLOGIK XIZMAT - Kemalova Umitay Tugelbay qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Insonning yagona psixik faoliyatini tadqiq qilishda shartli ravishda uch sohaga: bilish, emotsional va harakat-iroda sohalariga ajratish mumkin. Emotsional soha psixik faoliyatning eng muhim tomonlaridan biri bo‘lib, kishining voqelikni boshdan kechirishi, uning tevarak-atrofdagilarga va o‘z-o‘ziga munosabati bilan xarakterlanadi. Ular psixik va somatik jarayonlarni tartibga solishda katta ahamiyatga ega bo‘ladi. Bizning emotsiyalarimiz va his-tuyularimiz shunday nozik indikator,xulq-atvor sababchisidirki, ular qo‘zg`atuvchining faoliyati uchun emotsiyalar yoki shaxs bilan jamiyatning o‘zaro munosabatlari uchun his-tuyular foydalilik darajasini ko‘rsatib beradi. Bunda insonning idrok qilinuvchi narsaga munosabatlarining turli formalari yoqimli va yoqimsiz narsalar qutblari o‘rtasida joylashgan bo‘ladi.