MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KOORDINATSIYANI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN GIMNASTIKA MASHQLARI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Farrux Ismailov; Kayumova Kamola (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda koordinatsion qobiliyatlarni rivojlantirishga qaratilgan gimnastika mashqlari tizimini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida gimnastikaning asosiy elementlari asosida tuzilgan maxsus mashqlar majmuasi ishlab chiqildi va amaliyotda sinovdan o‘tkazildi. Tajriba-sinov mashg‘ulotlari natijasida bolalarning harakat muvofiqligi, muvozanatni saqlash, fazoviy yo‘nalishni anglash va umumiy koordinatsion tayyorgarlik darajasida ijobiy o‘zgarishlar kuzatildi. Olingan natijalar takomillashtirilgan gimnastika mashqlari tizimining maktabgacha yoshdagi bolalar jismoniy rivojida samarali ekanligini ko‘rsatdi.