NERV SIQILGANDA KUZATILADIGAN HOLATLAR - Payzullayeva Vazira Furkatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya . Periferik asab tizimidagi nervlarga bosim o’tkazilganda nerv siqilishi sindromi paydo bo’lishi mumkin. Bu nervlar tanangizning markaziy asab tizimidan uzoqroqda joylashgan qismlariga (masalan, qo’l va oyoqlaringizga) (masalan, miya va umurtqa pog’onasi) ulanadi. Nerv siqilishi sindromlari oyoq-qo’llardagi nerv (neyropatik) og’riqning keng tarqalgan sababidir. Ular siqilgan asab va neyropatiyaga (asab shikastlanishi) olib kelishi mumkin.