KRITIK OYOQ-QO’L ISHEMIYASI ASOSIY SIMPTONLARI - Normurodov Alisher Bekmurodovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Oyoq-qo’llarning kritik ishemiyasi periferik arteriya kasalligining og’ir bosqichi bo’lib, unda qo’llar, oyoqlar yoki tovonlarga qon oqimi sezilarli darajada tiqilib qoladi. Bu yurak asoratlari xavfini oshiradi. Ba’zi odamlar oyoq-qo’llarning kritik ishemiyasini davolash uchun amputatsiyaga muhtoj. Davolanishni qanchalik tez boshlasangiz, yaxshi natijaga erishish ehtimoli shuncha yuqori bo’ladi.