TEXNIKAVIY CHIZMACHILIK EVOLYUTSIYASI: KLASSIK GRAFIKADAN RAQAMLI PARAMETRIK MODELLASHTIRISHGACHA BO‘LGAN TRANSFORMATSIYA. - Ergashev Odiljon Yuldashevich; Haminjonov Ulug’bek Jakbarali o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola muhandislik grafikasining fundamental o‘zgarishlarini tadqiq etadi. Unda chizmachilikning "texnika tili" sifatidagi roli, an’anaviy chizma asboblari davridan kompyuter yordamida loyihalash (CAD) va zamonaviy parametrik modellashtirish (BIM, generative design) davriga o‘tish jarayonlari yoritilgan. Maqolada raqamli transformatsiyaning muhandislik samaradorligiga ta’siri va intellektual modellashtirishning kelajakdagi istiqbollari tahlil qilingan.