TOSHKENT SHAHRI IQTISODIY RIVOJLANISHIDA INSON KAPITALI VA MEHNAT BOZORINING AHAMIYATI - Salixmatov Shukurjon Ilhom o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Toshkent shahri iqtisodiy rivojlanishida inson kapitali va mehnat bozorining ahamiyati haqida fikr yuritganda, eng avvalo zamonaviy jamiyat taraqqiyotida inson omiliga berilayotgan e’tibor, uning raqobatbardoshlik va barqaror o‘sish sohalaridagi o‘rni haqida to‘xtalish lozim. Hozirgi globallashuv sharoitida har bir davlat, ayniqsa, poytaxt shaharlarining iqtisodiy-ijtimoiy taraqqiyoti inson salohiyati va siymosiga bevosita bog‘liq ekani yaqqol ko‘rinmoqda. Toshkent shahri ham o‘z navbatida, o‘zbekiston iqtisodiy salohiyati va taraqqiyotining muhim harakatlantiruvchi kuchlaridan biri bo‘lib, bu jarayonda inson kapitaliga sarmoya kiritish, mehnat bozorini to‘g‘ri va samarali boshqarish bilan chambarchas bog‘liq.