EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Yusupova Klara (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ekoturizm tushunchasining mazmun-mohiyati, uning shakllanishi va rivojlanishiga oid nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi. Ekoturizmning barqaror rivojlanish konsepsiyasi bilan uzviy bog‘liqligi, atrof-muhitni muhofaza qilish, biologik xilma-xillikni saqlash hamda mahalliy aholi ijtimoiy-iqtisodiy farovonligini oshirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, ekoturizmning asosiy tamoyillari, funksiyalari va uni rivojlantirishga ta’sir etuvchi omillar nazariy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot natijalari ekoturizmni samarali rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.