ABO SISTEMASI BO’YICHA QON GURUHLARINI ANIQLASH - Ashurova Shaxzoda; Umarova Tamila Abdufattoyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Hozirgi vaqtda 250 dan ortiq eritrotsit antigenlari aniqlangan bo‘lib, ular 20 dan ortiq antigen tizimlariga birlashtirilgan. Ulardan 13 tasi klinik ahamiyatga ega: ABO, Rh-Hr, Kell, Duffy, MNSs, Kidd, Lewis, Lutheran, Diego, Auberger, Dombrock va I.