KAMBAG‘AL OILALAR REESTRINI SHAKLLANTIRISH JARAYONI (O‘zbekiston misolida) - Xoliqova Nilufarxon Tursunxoʻja qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda kambag‘al oilalar reestrini shakllantirishning huquqiy, institutsional va tashkiliy asoslari tahlil qilinadi. Aholini ijtimoiy himoya qilish tizimida reestrning o‘rni, uni shakllantirish mexanizmlari, mezonlari hamda amaliy muammolari ilmiy yondashuv asosida yoritiladi. Shuningdek, kambag‘allikni qisqartirish siyosatida raqamlashtirilgan reyestrlarning ahamiyati ochib beriladi.